|

Korkoncert og Fællessang torsdag den 20. marts kl. 19
MeerMusik er et kammerkor bestående af 12 personer. Koret har eksisteret i 18 år og ledes af Annelies van der Meer, som også har startet koret, deraf navnet MeerMusik. Det er et firestemmigt kor, som synger alt fra kirkemusik til pop. Som regel synger det uden musikledsagelse - men det hænder de akkompagneres af klaver og fløjte eller bratsch.
Korkoncerten og sangaftenen på Kunstnergaarden vil være en blanding af smukke danske forårssange af blandt andre Søren Birch og Svend S Schultz, kærlighedssange som f.eks. ’min älskling du er som en rose’ og nogle spændende satser, hvor koret både er soliststemme og orkester på en gang. Det er nogle gamle kendte stykker musik som hedder ’My Girl’ og ’Wonderful tonight’.
På væggene kan man se Birgitte Hansen grafiske billeder.
Der kan købes kaffe og kage i Café Ellen.
Billetpris 100 kr. • 80 kr for medlemmer af Foreningen Kunstnergaarden.
Betaling på mobilpay 92781 eller ved indgangen.
Reservation: Send sms til tlf. 7178 7943 eller e-mail: wittchen@youmail.dk
|

SøndagsMatinée & Brunch kl. 10-14
Amalie Kjældgaard er opvokset i Dianalund og siden bosat i Slagelse og Skanderborg. Hun har spillet violin siden 6-års alderen. Studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fra 2012 og på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien fra 2015 til 2020, hvor hun blev færdig som soloviolinist. Har sideløbende haft studier på solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Amalie har spillet i et utal af orkestre, bl.a. Chamber Orchestra of Europe, Spira Mirabilis, European Union Youth Orchestra, ORF Radio Symphony Orchestra Vienna, Tonkünstler Orchester Wien, Underholdningsorkestret, DR Symfoniorkester, Det Kgl. Kapel, Grafenegg Academy Orchestra, Alba String Quartet, m.fl.
Selvom Amalie har stor fokus på nykomponeret musik, er det stadig de gamle klassikere hun bruger det meste af sin tid på. Både fordi det er der jobbene ligger og fordi hun trods alt elsker at spille alle de mesterværker, der står tilbage efter tidens store filtrering. I 2021 modtog hun Léonie Sonnings talentpris.
Hun spiller til denne SøndagsMatinée, hvor det er muligt at nyde en velanrettet brunch-buffet.
Billetpris 185 kr. • 165 kr for medlemmer af Foreningen Kunstnergaarden.
Betaling på mobilpay 92781 eller ved indgangen.
Reservation nødvendig: Send sms til tlf. 7178 7943 eller e-mail: wittchen@youmail.dk
|

Rum og stemninger
Peter Fuglsang Figurativ billedkunstner, der mestrer kunsten at fortælle historier gennem sine malerier. Hans værker er dybt forankrede i menneskets indre verden, hvor han udforsker temaer som drømme, håb, kærlighed og tro. Med en forståelse for det menneskelige sind formår han at indfange øjeblikke af sårbarhed og styrke, ofte med et poetisk udtryk. Hans malerier er kendetegnet ved en sanselig balance mellem realisme og symbolisme. Peters kunst er ikke blot visuel – den er en dialog mellem beskueren og de historier, han væver ind i sine billeder. Forladte rum, forladte huse det smukke forfald. Det samlende og det ensomme, det varme og hjemlige. Det lidt uhyggelige og det der giver den behagelige gåsehud.
Linette Frandsen Maler primært akrylmalerier, som ofte er repræsenteret i små serier på 3-4 stk. hvor emnet er bearbejdet og belyst med følelse og faglighed. Hun prøver at skildre sin fascination, af forladte huse og steder, stedet som har en historie, om en tid, hvor mennesker har levet, men huse uden mennesker, har ingen sjæl. Naturen og blomster, bliver også inddraget i hendes arbejde med billedkunsten, eller hvad der lige optager hende for tiden. Så en blandet palet fra hendes hånd, aldrig den samme.
Malene Falck Billedkunstner igennem de sidste 20 år, som først for seks år siden fik leret i hænderne. Det var ikke kærlighed ved første blik, men der gik ikke længe, før hun blev forelsket i materialet. Dét at lave keramik er en tilstand. Da hun lavede billedkunst, var det vigtigt for hende at blande sig i samtidsdebatten, at ”forstyrre” beskueren og nuancere opfattelser og indtryk. Det er det ikke længere. Nu er det tilstanden under processen, der tiltaler hende. Kærligheden til materialet, langsomheden undervejs, nærværet, umagen og fordybelsen. Dét håber hun er iboende i hendes objekter og vil påvirke beskueren. Kvaliteter, som verden længes efter.
Udstillingen i Kulturhuset er åben i weekender fra kl. 14:00 - 17:00
Fernisering lørdag den 10. maj kl. 14:00
• Gratis entré til udstillingen i Kulturhuset
• Saltofte Larsen Samlingen åben i samme tidsrum mod entré 50 kr.
|

Kunst i pinsen
Kunstnergruppen Firklang, som består af Kirsten Fagerli, Kirsten Adrian, Søren Andersen og Sonja Nisgaard gæster Kunstnergaarden i dette års Kunst i Pinsen.
Oplev hvordan farver, former, flade og linjer mødes i de forskellige kompositioner og udtryk som de fire kunstnere arbejder med. Deres arbejdsmetoder skaber farverige og ofte figurative billeder eller nonfigurative abstraktioner.
Kunstnerne er til stede.
Der kan købes sandwich og kaffe/kage i Café Ellen.

Kirsten Fagerli: ”At vælge farverne er en øvelse, som har holdt min interesse i hele mit maleliv. Fornøjelsen og glæden ligger i netop at finde de præcise intervaller i farve, form, nuance og proportioner, der tilsammen skaber den helhed, som jeg arbejder hen i mod.”
Søren Andersen: ”Jeg holder af at male nærmest intuitiv med hurtige bevægelser og uden at fortabe mig for meget i detaljen. Jeg sætter farverne sammen, som jeg har lyst, maler lag på lag og lader billedet udvikle sig. Jeg bliver glad af male, og det er fantastisk, når frustration over et maleri, der måske er gået i stå, pludselig afløses af succes.”
Kirsten Adrian: ”Med udgangspunkt i hukommelsen bruger jeg landskabet, naturen og oplevelser som udgangspunkt for mine billeder, men lader så selve maleprocessen tage over, indtil den danner et svar, som jeg ude efter.”
Sonja Nisgaard: ”Jeg inspireres af min samtid og den verden jeg bevæger mig i og jeg er optaget af hvordan jeg er med til at påvirke verden og mig selv via kunsten, og dermed få ny inspiration til at skabe ny kunst.”
Udstillingen i Kulturhuset er åben i pinsen fra kl. 10:00 - 16:00
• Gratis entré til udstillingen i Kulturhuset
• Saltofte Larsen Samlingen åben i samme tidsrum mod entré 50 kr.
|

Indtryk, udtryk og eventyr
Eva Flinch Gjedde har tegnet og malet, siden hun var barn og i dag har hun sit eget lille maleværksted, hvor hun bruger det meste af sin fritid. Naturen har en stor plads i hendes hjerte og giver dagligt inspiration, energi og livsglæde. Årets gang, flader, former og linje. Naturen skaber magi og naturen giver os ro. Landskaber former mennesker. Det ønsker hun, at gengive gennem stemninger ved hjælp af farve-sammensætning, komposition og kontrast i lys, mørke og dybde. Udover malerier laver hun illustrationer og arbejder blandt andet med tegninger, oliepasteller og akvarel.
Mætte My Stik har beskæftiget sig med mange forskellige genrer i den kreative branche. Med et udgangspunkt i en BA i Spil- og Interaktionsdesign fra Danmarks Designskole (KADK) har hun bevæget sig igennem alle mulige former for design, kunst og grafik både digitalt og analogt. De værker hun udstiller er fra hendes eget personlige perspektiv på verden. Både den indre og den ydre. Hendes håb er altid at få beskueren til at føle noget, eller reflektere over noget, ligesom hun selv har gjort mens hun har skabte dem. Om det lykkedes eller ej – tja, hvad synes du………?
Flemming Jørgensen (1945-2024) arbejdede i de sidste 15 år af sit liv passioneret med skulpturer, primært i bronze, afrikansk fedtsten og granit. For ham handlede det om at formidle følelser – fra glæde og melankoli til eftertænksomhed. Dette afspejledes i de titler, han gav sine værker.
Hans skulpturer har et organisk formsprog med inspiration fra den menneskelige krop. Han lagde stor vægt på at finde den perfekte sokkel til sine bronzefigurer, ofte i granit, hvilket gav skulpturerne en harmonisk helhed. Flemming var uddannet stempelgravør fra Kunsthåndværkerskolen og senere reklametegner fra Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Han havde gennem hele sit liv en dyb interesse for kunst, kultur og grafisk design. Sammen med sin hustru, Helle Hviid, drev han i mange år en grafisk virksomhed. I 2021 stiftede de Galleri Kingo i Roskilde. Flemmings sidste værker var hans eventyrfigurer i bronze – en nyfortolkning af de ikoniske figurer fra H.C. Andersens eventyr.
Udstillingen i Kulturhuset er åben i weekender fra kl. 14:00 - 17:00
Fernisering lørdag den 14. juni kl. 14:00
• Gratis entré til udstillingen i Kulturhuset
• Saltofte Larsen Samlingen åben i samme tidsrum mod entré 50 kr.
|

Naturens elementer
Bettina Svejsø drev sin hobbymaling til sit erhverv, og jeg har de sidste 15 år arbejdet som professionel kunstmaler. Som billedkunstner elsker hun at lege med farver. Det giver energi og glæde at skabe noget nyt, hvor processen styrer, og motiverne dukker op i arbejdsprocessen. Hun planlægger ikke nødvendigvis et bestemt design på forhånd, men lader det hele udvikle sig naturligt. Hun fascineres af lys, skygger og farver. Det afspejler sig i hendes malerier, der for det meste ikke er naturalistiske, men mere antydende. Du vil ofte kunne finde blomster og andre naturelementer i hendes værker, og hun inviterer dig ind i et sansende univers, hvor der er plads til fantasi.
Steffen Faisst er biolog og naturfotograf og prøver at synliggøre ting ud i naturen, som er svært eller umuligt at fange med et menneskeøje, og som derudover i sig selv kan fremstå som et naturskabt kunstværk. Han er især fascineret af bevægelse. Et af favoritmotiverne er vand, et medie i konstant bevægelse, som kan tage et utal af former og farver afhængig af vinden, sollysets indfaldsvinkel, og farve og struktur af bunden. Vandet skaber hele tiden kunstneriske mesterværker. Derudover arbejder han med 4-dimensionel fotografi, hvor tiden er med som fjerde dimension i billederne. Typisk er motiverne dyr i bevægelse, især fugle. Billederne viser således bevægelsesstudier af flyvende fugle og insekter, eller også pattedyr i deres naturlige habitat.
Malene Bonné Meyer er født og opvokset i en kunstnerisk familie med nysgerrighed på teknikker og godt håndværk. Leret har hun haft med sig fra barnsben, mens bronzen kom til som voksen. Bronzen er et magisk materiale der rummer både den dybe varme og køligheden, blødheden og hårdheden, lyset og mørket. Bronzen kræver på mange måder mere end leret, både teknisk og udstyrsmæssigt, men glæden ved at se en færdig skulptur er enorm. Skabelsen af skulpturer i ler giver helt andre muligheder end bronzen, så at have begge materialer til at udtrykke sig med er en gave. Leret er blødt og føjeligt, sart og skrøbeligt. Man skal være mere nænsom i arbejdet med leret end med bronzen. Inspirationen kommer fra det hun oplever omkring sig, naturen, menneskene, overfladestrukturer, sindsstemninger, former og linjer. Liv er et hovedtema, liv på godt og ondt, liv selv når det er sværest, og liv, som det at finde sin plads på jorden.
Udstillingen i Kulturhuset er åben i weekender fra kl. 14:00 - 17:00
Fernisering lørdag den 12. juli kl. 14:00
• Gratis entré til udstillingen i Kulturhuset
• Saltofte Larsen Samlingen åben i samme tidsrum mod entré 50 kr.
|
|

Skrot, organismer og manipulationer
Søren Bækkel er autodidakt kunstner og har siden 2019 haft kunsten som sin levevej. Han arbejder skulpturelt, primært i genbrugsjern eller skrotmetal. Hvorfor skrotmetal? Jo det er et billigt materiale som allerede findes, det vil sige der ikke skal bruges ressourcer på fremstilling af nyt jern – og så kan han lide ideen om at noget, som skulle have været skrottet får en ny chance, et nyt liv i form af en skulptur, som vil stå mange år frem i tiden. Han inspireres af kendte former som dyr og mennesker, som han fortolker og giver karakter på sin helt egen måde.
Lise Fleck er autodidakt billedkunstner og maler med akryl på lærred. Malerierne er kendetegnet ved organiske former og stærke farver, og Lise beskriver sin kunst som biomorf ekspressionisme. Biomorf, fordi formerne er stærkt inspireret af celler og former fra organisk materiale, som det viser sig set gennem mikroskop. Når det kobles med et ekspressionistisk udtryk, så handler det om individets indre værdier og følelser. Fokus er på samfundstendenserne, i kunstnerens perspektiv, surfer på bølger af overflader, tempo, fravær af nærhed og flygtighed. Mens inspirationen til malerierne starter i mikroskopet, udfolder den kreative proces sig undervejs og det endelige værk bliver den fortolkning og fortælling som kunstnerens underbevidsthed frembringer.
Else Vinæs Et glimt af virkeligheden. I Danmark har vi en lang og imponerende historie inden for fotografi. Nogle af billederne på denne udstilling kunne ligne malerier. Det er dog fotografiet, som er basis for billederne. Det er de klassiske discipliner, som komposition, lys og farvelægning, der fylder i hendes arbejde, hvor detaljerne kommer fra fotografiet, mens stemningen og det endelige udtryk, kan kaldes digitalt maleri. Manipulation i skabelsesprocessen er tilladt. For det meste opfatter vi fotografiet som et sandhedsvidne, hvor man betragter verden og fastholder indtrykket. Ved digitalt at kombinere elementer fra flere forskellige billeder skabes en fiktion. Der skabes en ny virkelighed, som aldrig har eksisteret, og som heller aldrig kommer til det. Else har arbejdet med fotografi i 30 år og hendes billeder har været udstillet i Danmark og i udlandet.
Udstillingen i Kulturhuset er åben i weekender fra kl. 14:00 - 17:00
Fernisering lørdag den 9. august kl. 14:00
• Gratis entré til udstillingen i Kulturhuset
• Saltofte Larsen Samlingen åben i samme tidsrum mod entré 50 kr.
|

Kunsthåndværkermarked
I Kulturhuset og på markedspladsen vil kunstnere og kunsthåndværkere udstille og sælge deres værker.
På markedet præsenteres keramik, glas, tekstilkunst og design, smykker, træarbejder, billeder og meget mere.
Henrik Slagter og søn stiller teltet op på markedspladsen og sørger for forplejningen. Hertil kan man nyde en øl eller vand.
I haven foran Kulturhuset kan man hele dagen købe kaffe og kage fra Café Ellen.
Musikalsk underholdning om formiddagen og om eftermiddagen.
Besøg Kunstnergaardens Stenhuggerværksted, og få en snak med Stenhuggerne.
Inkluderet i entréprisen kan man deltage i en af rundvisningerne i Saltofte Larsen Samlingen.
Lodtrækning om gavekort til køb på en af kunsthåndværkerstandene.
Vi glæder os til at se dig på Kunsthåndværkermarkedet.
• Entré kr. 50. • Børn gratis.
• Medlemmer af Foreningen Kunstnergaarden gratis ved fremvisning af gyldigt medlemskort.
|